Canım, şeker arkadaşım Nurcan'cım, 'Porselen Demlik Çay Saati Tarfileri 5' Etkinliği'ne ev sahipliği yapıyor.
Başka bir tarifle katılmayı düşünmüştüm ama, etkinliğin son gününe bu tarifi yetiştirebildim malesef.
Çayın yanına çok yakıştığını düşündüğüm bu kolay böreğimi dener ve beğenirsiniz dilerim.
Katılan tüm arkadaşlarımın ve Nurcan'cığımın ellerine sağlık. :)
Malzemeler:
5 adet yufka
İçi İçin:
500 gr rendelenmiş taze kaşar
3 adet uzun soyulmuş sosis
Harcı İçin:
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
Çörekotu
Susam
Yapılışı:
-İçi için; rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince dilimlediğiniz sosisleri bir kapta karıştırıp, bir kenara alın.
-Harcı için; yumurtaları çatalla çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinize, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Yufkalarınızın yarısını, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına harç sürerek, tepsiye yerleştirin. (Harçtan 4 yemek kaşığı kadarını ayırın.) Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.
-Çörekotu ve bol susam serpin.
-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment