Tuesday, September 17, 2013

Porselen Demlik Çay Saati Tarifleri 5 - Sosisli Kaşarlı Börek


porselen demlik cay saati tarifleri 5 sosisli kasarli borek 1

Canım, şeker arkadaşım Nurcan'cım, 'Porselen Demlik Çay Saati Tarfileri 5' Etkinliği'ne ev sahipliği yapıyor.

Başka bir tarifle katılmayı düşünmüştüm ama, etkinliğin son gününe bu tarifi yetiştirebildim malesef.

Çayın yanına çok yakıştığını düşündüğüm bu kolay böreğimi dener ve beğenirsiniz dilerim.

Katılan tüm arkadaşlarımın ve Nurcan'cığımın ellerine sağlık. :)


Malzemeler:



5 adet yufka



İçi İçin:



500 gr rendelenmiş taze kaşar



3 adet uzun soyulmuş sosis



Harcı İçin:



2 yumurta



1 su bardağı süt



Yarım su bardağı sıvı yağ



Üzeri İçin:



1 yumurta



Çörekotu



Susam



Yapılışı:


-İçi için; rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince dilimlediğiniz sosisleri bir kapta karıştırıp, bir kenara alın.



-Harcı için; yumurtaları çatalla çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.



-Tepsinizi yağlayın.



-Yufkalardan birini tepsinize, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Yufkalarınızın yarısını, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.



-En ortasına, iç malzemesini yayın.



-Kalan yufkaları da aynı şekilde, aralarına harç sürerek, tepsiye yerleştirin. (Harçtan 4 yemek kaşığı kadarını ayırın.) Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.

-Ayırdığınız 4 kaşık harca 1 yumurtayı kırın, çatalla çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine döküp, her tarafına iyice yayılmasını sağlayın.


-Çörekotu ve bol susam serpin.



-Daha önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.

-Böreğinizin içinde bol yumurta olduğundan çabuk bozulabilir. Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.

Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment