Haşhaş sevenler için pratik bir tarif... Cahide Hanım'ın sitesinden görüp denediğim ve çok beğendiğim bir lezzet.. Tarifi aldığım adres için burayı tıklayabilirsiniz...
iç harç hiç hazırlamadan muska şeklinde sarıp da denenebilir diye düşünüyorum..
Haydi buyurun afiyet olsun...
Malzemeler
3 yufka
1 cay bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
İç malzemesi için;
2 büyük haşlanmış patates, 1 büyük soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1. İç malzemesi için soğanı küçük doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Soğanın rengi dönünce haşlanmış ve küçük doğranmış patatesi salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edip tüm iki üç dakika kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıp iç harcı soğumaya bırakıyoruz.
2. Yufkaları soslamak için haşhaş, sıvıyağ ve maden suyunu iyice karıştırıyoruz. Bir yufkayı tezgaha serip sostan her yerine sürüyoruz. Fotoğraftaki gibi karşılıklı kenarlarını birleştirip dört eşit kareye bölüyoruz. İç harçtan kare parçalara koyup sarıyoruz.
3. Fırın tepsisine birleşme yerlerini altta kalacak şekilde börekleri yerleştiriyoruz. Sostan böreklerin üzerine sürüp 180 C’lik fırında pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment