Friday, September 27, 2013

Milföylü&Yufkalı Börek



 



milfoylu amp yufkali borek 1


Geldi gelecek derken kar dışarıda tipi şeklinde yağıyor. Arada bir dışarıya göz atıp "akşama nasıl eve döneceğim acaba?" diye kara kara düşünüp, bir yandan soğuk algınlığı ile uğraşıp, boğazımı sıcak tutacak şeyler içiyor, bir yandan da yazacaklarımı toparlıyorum. Kar güzel, ama sıcacık evlerinde keyif yapanlar ve bir de "böyle giderse yarın okul olmaz" diyen okul çocukları için güzel. Allah kazadan beladan korusun, dışarıda olanlara yardım etsin inşallah...



milfoylu amp yufkali borek 2



Gelelim Milföylü&Yufkalı Börek tarifine. Bu tarifi ilk duyduğumda "milföy ve yufka beraber mi, nasıl olur acaba?" diye düşünmeden edememiştim. Ama pişirdikten sonra bir tepsi börek aynı gün bitince ve herkes de çok beğenince yazmak şart oldu. Milföy ve yufkaların ayrı ayrı ayırd edilemediği, kıyır kıyır, Arnavut Böreğine benzer bir lezzet ortaya çıktı. Dilimlerken de üçgen olarak dilimlediğim için ilk etapta "Ooo Arnavut Böreği yapmışşsın!" tepkileri aldım. o halde buyrun Yalancı Arnavut Böreği'ne :)


Malzemeler:

- 8 yaprak milföy hamuru

- 2 adet yufka

- 1 şişe soda

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı sıvıyağ

- 1 çay bardağı süt

İç Harcı İçin:

- 250 gr. beyaz peynir

- ½ demet maydanoz




Yapılışı: 4 adet milföy hamuru buzluktan çıkarılarak oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Oda sıcaklığına ulaşıp, yumuşayan milföylerden 4 tanesi 1 parmak ara ile kare oluşturacak şekilde unlanmış bir zemine konulur. Üzerlerine de un serpiştirilerek bir merdane yardımı ile tek parça olacak şekilde açılır. Açılan ve inceltilen milföy hamuru yağlanmış fırın tepsisine serilir. Üzerine yufkanın bir tanesi, kenarları dışarı taşacak şekilde bütün halde konulur. Bunun üzerine beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz harmanlanarak tepsiye yayılır. Diğer yufka ise elle parçalara ayrılarak tepsiye eşit olarak dağıtılır.  Bütün halde konulan yufkanın sarkan perçaları da üzerine kapatılır. Kalan diğer 4 milföye de aynı esnetilme işlemi yapılarak tepsiye serilir ve istediğiniz büyüklükte dilimlenir. Üzeri için; soda, yumurta, sıvıyağ ve süt  karıştırma kabında iyice karıştırılarak dilimlenmiş böreğin üzerine dökülür. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızaran kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment