ÇITIR BÖREK
Misafirlerimiz geleceği zaman ister istemez bir telaş yaşarız, acaba ne yapsak, nasıl yapsak yetişebilir miyiz gibi. Bu böreği akşamdan yapıp, ertesi gün misafirleriniz geldiğinde pişirebilirsiniz. Gayet pratik, el açması tadında çıtır çıtır, harika bir börektir:)
MALZEMELER:
1 paket baklavalık yufka ( 25 adetlik)
6 adet normal yufka
SOSU İÇİN:
150 gr tereyağı veya margarin
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 şişe maden suyu ( Oda sıcaklığında
Katı yağımızı eritelim ve diğer sos malzemeleriyle güzelce karıştıralım. 6 adet normal yufkayı ikiye bölelim. Yani 12 adet yufkamız oluyor.
1 adet baklavalık yufkayı tezgahımıza serelim. Üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürelim.
NOT: Ölçüleri yarı yarıya düşürüp de yapabilrsiniz.Bu ölçülerde, 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.
No comments:
Post a Comment