Tuesday, September 24, 2013

ÇITIR BÖREK



citir borek 1



citir borek 2


ÇITIR BÖREK

Misafirlerimiz geleceği zaman ister istemez bir telaş yaşarız, acaba ne yapsak, nasıl yapsak yetişebilir miyiz gibi. Bu böreği akşamdan yapıp, ertesi gün misafirleriniz geldiğinde pişirebilirsiniz. Gayet pratik, el açması tadında çıtır çıtır, harika bir börektir:)



MALZEMELER:

1 paket baklavalık yufka ( 25 adetlik)

6 adet normal yufka

SOSU İÇİN:

150 gr tereyağı veya margarin

1,5 çay bardağı sıvıyağ

2 şişe maden suyu ( Oda sıcaklığında


citir borek 3
 YAPILIŞI:

Katı yağımızı eritelim ve diğer sos malzemeleriyle güzelce karıştıralım. 6 adet normal yufkayı ikiye bölelim. Yani 12 adet yufkamız oluyor.

1 adet baklavalık yufkayı tezgahımıza serelim. Üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürelim.


citir borek 4
 Üzerine yarım yufkamızı alttaki baklava yufkasının büyüklüğüne göre buruşturarark yerleştirelim. Sos malzememizden yeteri kadar üzerine sürelim


citir borek 5
 Ve tekrar üzerine 1 adet baklavalık yufkamızdan yerleştirelim. Yine sos malzememizden sürelim


citir borek 6
  Kendimize doğru gelen uç kısma iç malzemizden koyalım ve rulo şeklinde saralım. 


citir borek 7
 Ve rulo şeklinde saralım.


citir borek 8
 Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirelim. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim.KALAN SOSU TEPSİDEKİ BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜRELİM


citir borek 9
EN AZ 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETELİM. VE 200 DERECELİK ISINMIŞ FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEĞİN PİŞİRELİM.SICAK SERVİS YAPMANIZI ÖNERİRİM. AFİYET OLSUN

NOT: Ölçüleri yarı yarıya düşürüp de yapabilrsiniz.Bu ölçülerde, 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.








No comments:

Post a Comment