Sevgili Aylin sayesinde tanıştığım baklava yufkası denemelerine makarnalı böreği de ekledim. Ramazan öncesinde denediğim ve çok sevdiğimiz bu tarif hem çok kolay hem de çok lezzetli. Biz ailecek bayıldık, teşekkürler Aylincim.
Makarnalı Börek (Baklava Yufkası İle)
(Tarif; Yemek Vakti )
Malzemeler
• 8 adet baklava yufkası
• ½ paket kelebek makarna
• 1 yumurta+ 1 yumurta sarısı
• 1 çay bardağı süt
• ½ çay bardağı sıvıyağ
• 50 gram kadar tereyağı (erimiş)
• 1 su bardağı peynir ve maydanozlu karışım
• Tuz
Makarna tuzlu 3 lt. tuzlu suda haşlanır. Haşlanan makarnalar süzülüp bir kaba aktarılır. İçine peynirli karışım eklenir. Süt, yumurta, sıvıyağ çırpılarak makarnalı karışıma tuzla birlikte eklenir. Borcamın altına 2 baklava yufkası serilir. Arasına erimiş tereyağı sürüldükten sonra üzerine 2 baklava yufkası daha serilir. -Benim kullandığım borcam epey büyük olmasına rağmen yufkalar biraz büyük geldi ben de her seferinde farklı bir taraftan içe doğru kıvırdım.- Makarnalı karışım döküldükten sonra 2 baklava yufkası serilerek üzerine erimiş tereyağ sürülür. İki yufka daha serilir. Vakit varsa en az 6 saat dolapta bekletilir. Yoksa bıçakla dikkatlice dilimlenir. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra 170 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve afiyetle yenir.
No comments:
Post a Comment