Muska Börek
Malzemeler;
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,, kara biber, kuru nane
Kıyılmış maydanoz
Yapılışı;
Yemeklik doğranmış soğanları ve küp doğranmış kırmızı biberleri sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave ederek kavurun, en son baharat ve maydanozunu ilave edip soğumaya bırakın.
Yufkayı tezgaha serin ve enlemesine 4 parmak genişliğinde kesin. Üstten bir daha keserek yufkayı ikiye bölün. Yufkanın köşelerine harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyup üçgen şeklinde katlayın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. Kızgın ve üzerini geçecek kadar yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Dilerseniz haydari veya yoğurtla ya da domates sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
Zeytinyağlı Barbunya
No comments:
Post a Comment