1Kg. Un
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1,5 Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi için:
500gr. Çökelek
Ayrıca:
250gr. Tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Elenmiş unu tuzla karıştırıp, ortasını açın. Unun ortasına Yumurtayı, yumurta akını, ılık suyu koyun. Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenarlarından un alarak ve gerekirse ara ara ılık su ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğrulan hamuru 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan 8 adet beze yapın. Bezenin birini merdane ve unla açabildiğiniz kadar açın. Yarım çay bardağı sıvı yağla birlikte eritilmiş tereyağını açılmış hamurun üzerine serpip sürün. Çökelek serptikten sonra gevşek rulo biçiminde sarın. Gül böreği şekline getirin ve yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp, ıspanaklı elde açma börekteki gibi hazırlayın. 1Yumurta sarısıyla az sıvı yağı çırpıp, böreğin üzerine sürün. Elde açılan peynirli böreği üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment