MALZEMELER ( 24 TANE BÖREK İÇİN )
- 4 tane yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 250 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı ( veya sıvıyağ )
- 2-3 tane soğan
- 1-2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 kase kaşar rendesi
- Üzeri için domates , biber ve yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Kıyma bir tavaya konarak kavrulur . ( suyunu salarak tekrar çekene kadar )
- Soğan incecik kıyılarak tereyağıyla birlikte kıymaya eklenir.
- Biberler ayıklanarak doğranır.
- Kıymaya eklenerek hepsi birlikte kavrulur.
- Tuz biber eklenerek ocak kapatılır.
- Bir kenara alarak soğuyunca içine kaşar eklenir.
- Süt , sıvıyağ , yarım bardak su ve 1 yumurta bir kapta çırpılır.
- Yufkanın biri yayılır.
- Bu sıvıdan incecik sürülür.
- İkinci bir yufka yayılır.
- Yine sıvıdan sürülür.
- Bıçak yardımıyla 12 parçaya kesilir . ( sigara böreğindeki gibi üçgen olarak )
- Üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan konulur.
- Diş uçları içe bükülerek kalın bir sigara böreği gibi biraz gevşek olarak sarılır.
- On iki böreği bu şekilde sardıktan sonra diğer iki yufkada aynı işlemden geçirilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekler dizilir.
- Bıçak yardımıyla üzerine bir kesik yapılır .( İç harcı görünecek şekilde )
- Bu açık kısma 1 dilim domates bir dilim yeşil biber konulur.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment