Malzemeler:
3 yaprak yufka
300 gr. kıyma
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
1,5 çorba kaşığı tereyağ (eritilip soğutulmuş)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
dilerseniz maydanoz ya da reyhan..
Hazırlanışı:
*Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğan ve sıvıyağ alınır, soğan pembeleşene kadar kadar kavrulduktan sonra içine kıymada eklenir ve oda bir süre kavrulur. İçine rendelenmiş ve suyu iyice sıkılmış patates eklemesinden sonra harç kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirilir ardından baharat ve tuz ayarlaması yapılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
*Yufkalar 8 eşit üçgen parçaya bölünür, içlerine bir fırça yardımıyla tereyağ sürüldükten sonra kalın olan tarafına iç harcından konulup sigara böreğinden daha kalınca bir şekilde sarılır.
* Üzerlerinede aynı şekilde tereyağ sürüldükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
* Afiyetle kalın....
No comments:
Post a Comment