Monday, September 16, 2013

Yoğurtlu Börek Tarifi




Börek Tarifleri, Hamur İşleri,


{[['yogurtlu borek tarifi 1']]}






yogurtlu borek tarifi 2
Malzemeler :

500 gr. un

250 gr. margarin yağı

250 gr. yoğurt

250 gr. beyazpeynlr

1 kahve kaşığı karbonat

4 yumurta tuz

Yoğurtlu Börek Tarifi:

500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açı­lır. Açılan yere 250 gr. yağ, 250 gr. yoğurt 1 kahve kaşı­ğı karbonat ve tuz konur. İki de yumurta kırılır. Bunların hepsi karıştırıldıktan sonra yoğrulur ve normal yumuşak­lıkta bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. El içinde or­tası yarım santim kalınlığında kenarı daha kalın bırakıla­rak açılır. Bunun ortasına hazırlanan harçtan uzunca ko­nur iki tarafı birleştirilerek kayık şekli (Oval) verilir.. Yağ­lanmış tepsiye iki yumurtanın sarısı sürülüp orta ısılı fı­rında pişirilir. (Böreğin üzerine sürülen iki yumurtanın be­yazı böreğin içi için hazırlanan peynire katılmalıdır.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment