6 yufka
1 kg. pırasa
Tuz
Sıvıyağ
Sos için :
1-1,5 su bardağı süt
½ çay bardağı kadar sıvıyağ
Çörek otu veya susam
Pırasaları ince ince doğrayın ve sıvıyağda (biraz fazla koydum)biraz tuz ilave ederek kavurun ve soğutun.
Bir yufkayı tezgaha serin, hazırladığınız süt ve yağ karışımı sostan üstüne birkaç kaşık döküp iyice yayılmasını sağlayın. Üstüne bir yufka daha serip aynı işlemi tekrar uygulayın. Hazırladığınız harcı 3’e bölüp 1/3 ünü yufkaların üzerine yayın. Rulo yaparak sarın ve 2-2,5 parmak genişliğinde kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. 175°C ısınmış fırında üstleri ve altları kızarana dek pişirin.
No comments:
Post a Comment