REŞADİYE'DE BEŞ ÇAYI KEYFİ...
Geçtiğimiz hafta sonu, arkadaşımızın evinde geçirdiğimiz keyifli saatlerden, frambuazlı pasta yazımda bahsetmiştim. Patatesli Börek'te, pasta ile birlikte yediğimiz lezzetlerden biri.
Böreğin özellikle iç harcı o kadar lezzetli oluyorki, sadece börekte değil, ızgara et veya köftenin yanında rahatlıkla püre olarak ikram edilebilir.
Üzerine kaplanan milföy ise ekstra bir çıtırlık katıyor, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
Patatesli Harç için;
5 (orta boy) Haşlanmış Patates
2 Yemek Kaşığı Krem Peynir
2 Yemek Kaşığı Süt
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, PulBiber
3 Yumurta
1,5 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Patatesleri haşlayıp, rendeleyin. bir tavada kızdırdığınız sıvı yağ ile bir süre kavurun. Altını kapatınca, süt, krem peynir ve baharatları ekleyin.
Yufkayı tepsiye yayıp, kaşıkla iç harçtan bol miktarda sürün, ikinci yufkayı serip, önce iç harçtan daha sonra patatesli karışımın tamamını yayıp, yufka ile kapatın.
4 Adet milföy hamurunu, unladığınız bir zeminde oklava ile açın ve böreklerin üzerine kapatın. Kalan harcı üzerine sürerek, çörek otu, susam veya haşhaş ile süsleyin.
No comments:
Post a Comment