Saturday, September 28, 2013

üç renkli börek



uc renkli borek 1


iyi geceler arkadaşlar


biliyorum çok fazla geciktim ama ara ara günde yaptığım mamaların tarifini sizinle paylaşmaya başlıyorum. böreğimizin adı üç renkli börek.


malzemeleri


4 adet yufka, 


yarım kilo ıspanak


2tane büyüklerinden kemiksiz tavuk göğsü


3 tane havuç


yoğurt 


sıvıyağ


süt


2 yumurta


yapılışı:


normal tepsi böreğine hazırladığımız gibi yoğurt, sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırparak bir harç hazırlıyoruz. ıspanağı yıkayıp doğradıktan sonra kurusoğanla sıvıyağda hafif kavuruyoruz. tavukları haşlayıp didikliyoruz. havuçları rendeleyip sıvıyağda soteliyoruz.böylelikle iç malzemeleri hazırlanmış oluyor.


geniş bir masaya 1. yufkayı seriyoruz hazırladığımız yoğurtlu harçı sürüyoruz 2. yufkayı 1. yufkanın üzerine seriyoruz.harçı sürüyoruz.bu kata ıspanakları yayıyoruz. 3. yufkayı seriyoruz. harçı sürüyoruz. bu kata tavukları yayıyoruz. 4. yufkayı seriyoruz. harcı sürüp bu kata havuçları yayıyoruz. aralarında malzeme olan 4 kat yufkayı büyük bir rulo yapıyoruz bıçakla ortadan kesiyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine alıp kızartıyoruz buradaki ayrıntı börek tabiri caizse nar gibi kızaracak size kuruyor gibi gelebilir ama yakmadan kıpkırmızı kızartacağız. kat kat yufka olduğu için içi hamur kalabilir. çıkarınca temiz bir havluyu suda ıslatıp güçlü bir şekilde sıkıyoruz böreğin üstüne serip 3-4 dk bekletip kaldırın. ve 1 parmak kalınlığında keserek servis yapabilirsiniz. biraz uğraştırıyor ama sonuç olarak harika bir lezzet ortaya çıkıyor tavsiye ederim 


afiyet olsun


No comments:

Post a Comment