Monday, September 16, 2013

ISPANAKLI BÖREK


TARİF 5 ISPANAKLI BÖREK

GÖNDEREN Annemin Kızıyım

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen TIKLAYIN

ispanakli borek 1

 Ispanakli Börek

Hamur icin:

1 su bardagi süt

1 su baradgi ilik su

1 cay bardagi yogurt

1 cay bardagi siviyag

1 maya

1 tatli kasigi tuz

1 cay kasigi seker

aldigi kadar un

Icine:

750 gr Ispanak

4 Yumurta (bir sarisi üzerine)

2 Sogan

150 gr Peynir

Siviyag

Tuz, Karabiber, Kirmizibiber

ayrica hamur icin yag

üzerine 1 yumurta sarisi,

1 yemek kasigi Süt

Yapilisi:

ispanaklar ayiklanir, yikanir ve ince ince kiyilir. Büyük ir kaba alinir. Diger tarafta 5 yemek kasigi sivi yag isitilir ve icine yumurtalar kirilarak tuz ilavesi ile kavrulur ve karistirilarak ufatilir. Ispanagin icine eklenir. Soganlar soyulur ince ince kiyilir, baharatlarla beraber, rendelenmis veya catalla ezilmis peynirle birlikte ispanaga eklenir ve karistirilir.

Ilik su ile maya ezilir ve digre tüm malzemeler katilarak un ilavesi ile yumusak güzel bir hamur yogrulur. Hamurun üzeri kapatilarak mayalandirilir. Hamurdan 8 yumak yapilir ve üzeri örtülür her hamur tabak büyüklügünde hamur acilir ve üzeri yaglanir. Tüm bu hamurlar ayni sekilde hazirlanip üst üste konulur. Islemler bitince hamurlar ters cevrilir ki ilk acilmis hamur üste gelsin. Ilk hamur elde cekistirilerek böyütülür ve ispanakli icten üzerine serpistirilir. Hamur gevsekce rulo yapilir ve her hamur 3 kesilerek iki ucu birbirine birlestirilerek tepsiye dizilir. Tüm hamurlar ayni sekilde hazirlanarak tepsiye dizilir ve üzerine cirpilmis yumurta ve süt sürülür ve önceden isitilan 200° de isitilmis firinda 20-25 dakika pisirilir.

No comments:

Post a Comment