Tuesday, November 19, 2013

Çörek otlu börek



corek otlu borek 1






Malzemeler:


3 adet yufka

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ


Börek içi malzemeleri:
1 adet soğan

4 adet haşlanmış patates


tuz
Üzerine çörek otu 






Yapılışı:


 Önce içi hazırlayarak işe başlayalım. Soğanları kavurup, haşlanmış patatesleri ve tuz ilave ediyoruz. 



Bir adet yufkayı tepsiye döşüyoruz. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ karışımını sürüp, diğer yufkaları  parçalayarak tepsiye döşüyoruz, patatesli harcı ilave ediyoruz. Tekrar yufkayı döşeyip fırında kızartıyoruz. O kadar az kaldı ki ancak kalan son parçaların resimlerini çekebildim. 






No comments:

Post a Comment