Tuesday, November 19, 2013

MİDYE BÖREK



midye borek 1


MİDYE BÖREK

Malzemeler:

1Çay bardağı yoğurt

1Çay bardağı sıvıyağ

1Yumurta

1Paket kabartma tozu

1Çay kaşığı tuz

1Yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar Un

Açmak için Nişasta

Üzerine sürmek için Tereyağ

İç malzemesi:

İstenilen bir iç malzemesi seçilir

Maydonoz+peynir karışımı olabilir

Kavrulmuş soğan kıyma olabilir

Yapılışı:

İlk olarak derin bir yoğurma kabına yoğurt,sıvıyağ,yumurta,tuz,sirke alınarak karıştırılıp kabartma tozu ve un ekleyerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir..

Hamur dinlenmeye bırakılır.

Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır.

Dinlenen hamur 8 veya 10 bezeye ayrılır.Bezeler tek tek nişasta serpilerek tabak büyüklüğünde açılıp aralarınada nişasta serpilerek üstüste konur ve hepsi birden açılabildiği kadar açılır.

Açılan hamur rulo yapılıp bir cm. kalınlığında kesilir.

Kesilen parçaları çevirip eninden (geniş kısmından) avuçiçiyle bastırıp açılır ve iç malzemden konulup kapatılır böylece midye şekli almış olur,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirilir...

Afiyet olsun...

    

  

No comments:

Post a Comment