Friday, November 1, 2013

kıymalı börek


kiymali borek 1Buğday çorbasında takıldın diyor arkadaşlar :) Mutfağa giremediğim gibi, elimdeki tarifleri de yayınlamaya vakit bulamadım yine..



Bir anne tarifi daha.. Babam çok sever bu böreği. Yapılışı kolay olup, çok da lezzetlidir..



Malzemeler:



  • 1 kg yufka


  • 1/2 kg kıyma


  • 2 adet domates


  • 2 adet biber


  • zeytinyağ


  • tuz, karabiber

kiymali borek 2

Yapılışı:



  • Böreğin içini hazırlamak için önce tavaya zeytinyağını koyun, kıymayı ilave ederek kavurmaya başlayın.


  • Kıyma rengini değiştirip biraz kavrulunca, domates ve biberini ilave edin.


  • Tuz, karabiber arzunuza göre pul biber de koyarak, 2-3 dakika kadar daha kavurun.


  • 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Harçtan bir miktar üzerine yayın.


  • Aralara ayrı bir kasede karıştırdığınız su ve zeytinyağ karışımını sürün.


  • Kıymalı harcı iki yufkada bir döşeyin.


  • Böreğin en üstüne, su ve zeytinyağa yarım kaşık kadar yoğurt karıştırıp sürün.

180 C 'de 20-30 dakika üzeri kızarana dek pişirin.


kiymali borek 3


No comments:

Post a Comment