KIYMALI ,GALETA UNLU BÖREK |
Bugün nefis bir börek tarifim var sizlere.Daha evvel ıspanaklı harçla yapmıştım o da çok lezizdi,biz kıymalısını da pek sevdik.
Şık,pratik bir o kadarda leziz, e daha ne olsun değil mi?
Uzun lafın kısası ister kıymalı harçla,isterseniz ıspanaklı harçla yapın ama mutlaka deneyin ,tadın derim.
Diğer börek tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
KIYMALI ,GALETA UNLU BÖREK |
10 adet börek için:
MALZEMELER
5 adet günlük yufka
iç harcı için:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
250-300 gr. kıyma
2 adet büyük boy kuru soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
kara biber
pul biber
sos için:
1 küçük kase süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
bulamak için:
1 adet yumurta
yeteri kadar galeta unu
KIYMALI ,GALETA UNLU BÖREK |
Öncelikle iç harcını hazırlamak için; tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım.Kıymayı tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.Ardından yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Kavrulan harca domates salçasını da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra,tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Sos için sütü ve yağı karıştıralım,yayvan bir tabakta yumurtayı çırpalım ve yine yayvan bir tabağa galeta ununu dökelim.
Her bir yufkayı 4 parçaya bölelim,her bir börek için kestiğimiz yufkalardan ikisini üst üste koyalım (günlük yufka ince olduğu için tek parça sararken yırtılıyor,bu nedenle 2 kat yapıyoruz)üzerine karıştırdığımız sütlü,yağlı sostan gezdirip,çok sıkı olmayacak şekilde saralım.Sardığımız böreği önce çırpılmış yumurtaya sonra da üst ve yan kısımlarını galeta ununa bulayıp yağladığımız tepsiye alalım.Tüm yufkalar ve harç bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayıp,börekleri önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak olarak servis edelim.
Not: Eğer olur da günlük değilde marketlerdeki paket yufkalardan kullanacak olursanız,o yufkalar kalın olduğu için tek kat yapın,ama ben günlük yufka kullanmanızı öneririm
Not: yufkayı iki kat saracağımız için iç malzemesini mümkün olduğunca bol koymalısınız.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment