Friday, November 1, 2013

Large Börek







Malzemeler:

- 750 gr. ıspanak

- 2 adet pırasa

- 6 adet yufka

- 3 yumurta (yumurtaların 1 tanesinin sarısını üstüne sürmek için ayırıyoruz)

- 1 çay bardağı süt

- yarım çay bardağı sıvı yağ

- yarım su bardağı su

- susam



Hazırlanışı:

- ıspanak ve pırasayı iyice yıkandıktan sonra ince ince doğruyoruz.

- tencereye 2 yemek kağışı yağ koyarak bu iki malzemeyi yağ ile iyice kavuruyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz

- bir kasede yumurta,süt ve yağı iyice çırpıyoruz

- 1 adet yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz ve üzerine hazırlanan karışımı kaşık yardımıyla dökülerek yufkaları ıslatıyoruz daha sonra hazırladığımız iç malzemeyi koyarak geniş bir şekilde sarıyoruz

- böreklerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek susam serpiyoruz

- hazırladığımız börekleri fırın tepsisine yerleştirerek 180 derece fırında pişiriyoruz



No comments:

Post a Comment