Tuesday, November 19, 2013

UNLU KIYIR KIYIR BÖREK



unlu kiyir kiyir borek 1




Bu böreğin tarifi Sahrap Soysal’a ait, muhtemelen pek çok blogda görmüşsünüzdür. Tarifi ilk okuduğumda unlu kete aklıma geldi. Sözün özü biz beğendik.




Malzemeler:

• 3 yufka

• 100 gr erimiş tereyağı

• 2 çay bardağı zeytinyağı

• 3 orta boy haşlanmış patates

• 1 kase lor ve kaşar peyniri karışımı

• yarı demet kıyılmış maydanoz

• tuz, karabiber

• 9 tepeleme kaşık kadar un




Yapılışı:

• Erimiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırdım.

• Patatesleri ezip peynirler , maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırdım.


• Yufkayı serip, heryerini ıslatacak kadar yağladım, üzerine 2 kaşık unu elekle eledim.






unlu kiyir kiyir borek 2


• Yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağladım, 1 kaşık unu üzeine eledim.






unlu kiyir kiyir borek 3


• Geniş kenarına için 1/3 ini yaydım, rulo yapıp, 3 parmak genişliğinde kestim.






unlu kiyir kiyir borek 4


• Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uyguladım.


• Yağlı tepsiye dizip, artan yağla dilimlein üzerlerini yağladım.


• 200 derecede kızarana dek pişirdim.


• Bir dahaki sefere sadece zeytinyağı ile yapmayı düşünüyorum.


• Unu çoğaltmak istersek, yağı da çoğaltmalıtız.






Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)


No comments:

Post a Comment