Malzemeler:
• 3 yufka
• 100 gr erimiş tereyağı
• 2 çay bardağı zeytinyağı
• 3 orta boy haşlanmış patates
• 1 kase lor ve kaşar peyniri karışımı
• yarı demet kıyılmış maydanoz
• tuz, karabiber
• 9 tepeleme kaşık kadar un
Yapılışı:
• Erimiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırdım.
• Patatesleri ezip peynirler , maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırdım.
• Yufkayı serip, heryerini ıslatacak kadar yağladım, üzerine 2 kaşık unu elekle eledim.
• Yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağladım, 1 kaşık unu üzeine eledim.
• Geniş kenarına için 1/3 ini yaydım, rulo yapıp, 3 parmak genişliğinde kestim.
• Kalan 2 yufkayada aynı işlemi uyguladım.
• Yağlı tepsiye dizip, artan yağla dilimlein üzerlerini yağladım.
• 200 derecede kızarana dek pişirdim.
• Bir dahaki sefere sadece zeytinyağı ile yapmayı düşünüyorum.
• Unu çoğaltmak istersek, yağı da çoğaltmalıtız.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın:)
No comments:
Post a Comment