Tuesday, November 19, 2013

Boş Börek



bos borek 1






Elinizde tek yufkanız var ve ne yapabilirim diye düşünüyorsunuz ya da zamanınız dar, hızlıca bir şeyler yapmanız gerek... Elinizde de fazla malzeme yok. İşte bu börek tam size göre :) Az malzemeli ve pratik, oldukça lezzetli olduğunu söylememe gerek yok... Tek dezavantajı kızartılması. O kadar da olsun, bu tarz şeyleri her gün yemiyoruz değil mi? Hafta sonu kahvaltısı için ya da ani gelen misafirleriniz için deneyebilirsiniz.






Malzemeler: (malzemeleri aynı ölçüde arttırabilirsiniz)


  • 1 adet yufka

  • 1 adet yumurta sarısı

  • Sıvı yağ (kızartmak için)




Yapılışı:


  • Yufkayı tezgaha açın, üzerine her tarafına gelecek şekilde çırpılmış yumurta sarısını sürün.




bos borek 2


  • Yufkayı rulo haline getirin. 




bos borek 3


  • Bir süzgüye yufkaları koyup her tarafı ıslanacak şekilde hızlıca sudan geçirin. (normal çeşme suyu)

  • Süzgüde birkaç dakika bekletip suyunun süzülmesini sağlayın.



bos borek 4






  • Verev şekilde dilimleyin.




bos borek 5



  • Kızgın ve bol sıvı yağda her iki tarafını da kızartın ve bekletmeden servis edin.



Yanına peynir ve çay önerilir :)

No comments:

Post a Comment