Sunday, September 15, 2013

Buzlu Çıtır Börek



Öğleden sonra evinizde geçirdiğiniz ,huzurlu saatlerde çayınızı demlediğiniz ve yakın dostlarınızı davet ederek hoş bir sohbete başladığınızda...İşte çayınıza eşlik edecek olan  kolay ve lezzetli bir börek ..!!Hazırlayın,koyun buzluğa ve misafir geldiğinde,canınız börek çektiğinde hemen buzlu buzlu sürün fırına..Bakın keyfinize.İşte bu kadar kolay..




buzlu citir borek 1






MALZEMELER






6 adet yufka


1/2 kilo beyaz az tuzlu peynir


250 gr. tereyağ


1 kahve fincanı ayçiçek yağı


1/2 demet maydonoz


1 çay kaşığı karabiber







YAPILIŞI



  1. Peynirimizi rendeleyip ince kıyılmış maydanoz ve karabiberimizle karıştırırız.


  2. Tereyağımızı eritip sıvıyağımızla karıştırırız.


  3. Yufkalarımızdan birini yuvarlak olarak açıp içine yağımızı sürerizDaha sonra  üzerine ikinci yufkamızı sereriz.İkinci yufkamızıda yağlarız.


  4. Yağladığımız yufka katlarını 12 parça olacak şekilde keseriz.


  5. Her parçaya peynir koyup kalın sigara böreği şeklinde sararız.


  6. Bir tepsiye bol buzlu su hazırlarız.


  7. Hazırladığımız her böreği bu buzlu suya koyarız.


  8. Bütün yufkalar bitene kadar börekleri bu şekilde hazırlarız.


  9. Daha sonra börekleri buzlu sudan çıkarıp kağıt havluyla fazla suyunu alıp buzlukta dondururuz.


  10. Börekleri pişeceği zaman buzluktan direk fırın tepsisine dizip üstüne yumurta sarısı süreriz.


  11. Çözülmesini beklemeden 170 derece ısıtılmış fırında pişiririz.






NOT:Böreğinizi ıspanaklada hazırlıyabilirsiniz.




AFİYET OLSUN..

Sevgiler..

No comments:

Post a Comment