Malzemeler:
**********
*6 yufka (12 böreklik)
*1 kg.ıspanak (pazı da olabilir)
*500 gr.tatlı veya az tuzlu lor (içine koyacağınız tuzu duruma göre ayarlayın)
*1 yumurta sarısı
*1 kase zeytinyağı
*Tuz-karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
********
*Öncelikle ıspanakları yıkayın ve büyükçe bir kabın içine ince ince kıyın (haşlamadan, çiğden)
*Loru ayrı bir kabın içinde ufalayın, tuzunu baharatını ekleyin (ben ıspanak ve loru aynı kapta birleştirmiyorum çünkü ne kadar karıştırsanız da lor dipte birikiyor, en son yufkalara gereğinden fazla lor düşüyor, ayrı ayrı kullanmakta fayda var)
*Tezgahınızda yufkalarınız, lorunuz, ıspanağınız ve bir kase yağınız hazırsa başlayabilirsiniz.
*Yufkaları üstüste koyup ortadan ikiye bölün, 12 böreklik yufka elde edin.
*Her bir yufkanın üzerine sadece 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp kaşığın sırtıyla yufka üzerinde kabaca yaydırın.
*Yuvarlak kenarına 1 avuç dolusu ıspanağı boydan boya yayın, 3 yemek kaşığı kadar loru da ıspanağın üzerine serpin.
*Düz kenarın iki uç köşesini ıspanakların üzerine biraz döndürün, böylece katlama esnasında iç malzemeniz dökülmez.
*Yufkayı, malzemeli yuvarlak kenardan başlayarak rulo yapın, sağ ve soldan birer defa içe katlayarak üç katlı uzun bir börek elde edin (eğer tam yuvarlak yapmaya kalkışırsanız, iç malzeme çiğ ve hacimli olduğu için çok yerinden patlayıp dağılabilir, bu nedenle sadece iki kez katlamanız yeterli olacaktır. Üst fotoğraftakiler ikiye kesilmiş halidir.)
Rulo öncesi aşamayı fotoğrafta görüyorsunuz.
*Börekleri tepsiye sıralayın.
*Yumurta sarısının içine birkaç kaşık zeytinyağı ekleyip böreklerin üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
*Biraz ılınınca servis yapın.
No comments:
Post a Comment