Sunday, September 1, 2013

Çiğ Börek


Kasım ayı blogum açısından çok verimsiz geçti. Doğru dürüst birşey ekleyemedim bunda en büyük etki aslında foto. makinemdi iyi bir görüntü yakalayamacağımı bildiğimden oldukça iştahsız davrandım. Ama bu tarifi mutlaka yayınlamalıyım diye düşündüm. Yengem yine döktürdü ve bize Çiğ Börek Ziyafeti çekti. Benim için ayran diğerleri için ise cola eşliğinde mükemmel bir lezzet oldu.

cig borek 1 Biz kalabalıktık siz oranları yarı yarıya azaltalarak deneyebilirsiniz.


cig borek 2

Malzemeler:


500 gr kıyma


4 soğan


4 domates


7-8 sivri biber


2 kahve fincanı su


maydanoz


karabiber, tuz


Hamuru için;


1 yumurta


2 su bardağı yoğurt


1 çay bardağı su


1 çay kaşığı karbonat


tuz


Aldığı kadar un


Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı:




Öncelikle hamurun yoğrulması için tüm malzemeler biraraya getirilerek, çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlanır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Diğer tarafta iç malzeme için soğan, domates, biber, maydanoz ince ince doğranır karabiber, tuz ve su eklenerek karıştırılır.



Buraya kadar tek kişinin rahatlıkla yapacağı işlemler var. Bundan sonra ise açma ve kızartma yapılacağından gönüllü birini bulmakta fayda var :)



Hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler koparılarak pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine malzemesi koyulur ve ikiye katlanarak kapatılır. Yengemde hamurun ağzını şekilli olarak kapatmaya yarayan bir alet vardı onunla yaptık ama yoksa parmak ucuyla bastırılarak da kapatılabilir. Orta ayardaki ateşte kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak biraz ılınması beklenir ve Afiyetle Yenir.
cig borek 3



No comments:

Post a Comment