- Home
- Tarifal2
- Tarifal3
- Tarifal4
- Tarifal5
- Tarifal6
- Bedava Tur
- Tarifal8
- Tarifal9
- Tarifal10
Tarif Al
Translate
Bu Blogda Ara
Yükleniyor...
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
Gül börek (kıymalı)
Author: LUGAS // Category: börek, Gül, Kıymalı, tarif, yemekwww.tarifal.blogspot.com sizin icin en güzel ve en yeni tarifleri vermeye devam ediyor Gül börek (kıymalı)Malzemeler;
4 adet hazır yufka
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr. dana kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, susam, çörekotu
Yapılışı;
Tencerede ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Kıymamızı ilave edip,tuzunu,karabiberini ekleyip biraz daha kavuralım. İnce doğranmış maydanozlarıda ilave ettikten sonra kıymalı iç harcımızı ateşten indirelim. Yoğurdumuza sıvı yağ ve yumurtalarımızı kıralım. (yumurtalardan birini üzerine sürmek için ayıralım) hepsini iyice çırpalım. Yufkamızın üzerine fırça ile yoğurtlu karışımı sürelim. Yufkamızı ikiye bölelim. Geniş tarafına kıymalı iç harcımızı yayıp yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Rulomuzu içe doğru sararak gül şekli verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Kızardığında fırından çıkarıp afiyetle yiyelim.
Gül böreğin şifası;
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. İdrar söktürür.
03. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
04. Anne sütünü artırır.
05. Sinirleri kuvvetlendirir
No comments:
Post a Comment