Tamamen kendime ayırıp,arkadaşlarımla birlikte ,dopdolu geçirdiğim cumartesinin ardından, kendimi mutfağa kapatıp, gün boyu börek çörek pişirmem gereken bir pazara uyanmanın da ayrı güzel bir tarafı var.:) ( Acaba? )
Öyle garip bir bünyem var ki,evdeyken dışarı çıkmak,dışarı çıkınca eve girmek bana mevsim geçişlerinden beter koyuyor.
Aradaki dengeyi bir türlü sağlayamıyorum vesselam.
3-5 gündür kafa nereye ben oraya takılıyorum ya,ev hanımlığından azat edilmiş gibiyim.
Akşamdan beridir kara kara düşünüyorum,Pazartesi gelecek olan misafirlerim için ne yapsam etsem diye.
Sanki hiç mutfağa girmemişim,bir anda 10 yıl evvelki acemi kıza dönüşüvermişim.
Bir tarafım bildiklerini yap,hazır tembelliğe alışmışken kendini zorlama derken,hem çok sevip hem de beni yormasından sebep azıcık gıcık kaptığım,blogdan sonra ortaya çıkan yenilikçi tarafım, fırsatını bulmuşken,farklı bir şeyler denemem gerektiği konusunda ısrar ediyor.
Hangisinin galip geleceği ise an itibarıyla tam bir muamma!
Mutfağa girene kadar da öyle kalacak..
İki taraf birbirleriyle mücadele ededursunlar,bilgiç tarafımın galip gelip, sıra bekleyen tariflere yenilerinin dahil olma ihtimaline karşın, patlıcanlı lokmaları paylaşıvereyim.:)
Patlıcanlı Lokma Börek :
Malzemeler:
6 adet milföy yaprağı (Dikdörtgen)
3 adet patlıcan
1 su bardağı kaşar peynir
1 adet yumurta sarısı
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber
Çörek otu
Hazırlanması:
Patlıcanları közleyip,kabuklarını soyup incecik doğruyoruz.
Doğradığımız patlıcanları genişce bir kabın içerisine alıp,üzerine kaşar rendesi,maydanoz,tuz,karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
Milföy hamurları çözüldükten sonra, üzerine un serpiştirip merdane ile büyükçe bir kare oluşturacak şekilde açıyoruz.
Hamuru 4 parçaya kesip, ortalarına patlıcanlı karışımdan koyup ,uçlarından birleştirerek kapatıp, kapattığımız yerleri alta gelecek şekilde,yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serptikten sonra,üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment