Saturday, September 14, 2013

YUFKA EKMEKTEN PRATİK BÖREK



yufka ekmekten pratik borek 1


 


Bazen yazmak istersin canın istemez bazen vakit bulamazsın yazmaya.Ama hep istersin ...İşte yazmayı isteyip te vakit bulamadığım dönemlerden birindeyim.Ama hep aklımda şunu da yayınlayayım bunu da yayınlayayım diye geçip duruyor.İşte bugünkü tarifte onlardan biri çoook pratik ama çok lezzetli.Bizim buralarda ve güzel yurdumun bir çok yerinde yufka ekmek yapılır.İşte bizim yufka ekmek kullanılarak elde edilen güzel bir lezzet.Efendim ne yazsam bu güzel ve pratik lezzeti anlatmaya yetmez lütfen deneyin diyorum.


Malzemeler:


-1 tane yufka ekmek (küçük küçük parçalanacak),


-yarım çay bay bardağı süt,


-3 yemek kaşığı sıvı yağ,


-3 yumurta,


-yarım kase rendelenmiş kaşar,


-Bir tatlı kaşığı susam ve bir çay kaşığı çörek otu,


-tuz


Yapılışı


-Öncelikle ekmek küçük parçalar ayrılır.Fırına vereceğimiz kabımıza parçaladığımız ekmeğimizi yayıyoruz.Ben teflon bir kapta yaptım ama aynı büyüklükte borcamda kullanılabilir.


-Yumurtaları  bir parça tuz atıp çırpıyoruz.Üzerine süt,sıvı yağı ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz.


-Tepsideki  ekmeğimizin üzerine hazırladığımız harcı eşit bir şekilde yayıyoruz.


-Üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.Susam ve çörek otunu da serpiştirip fırına veriyoruz.


-Fırında çok uzun tutmaya gerek yok hemen pişiyor dikkatli olmak gerekiyoruz.180 derecede 10-15 dakikada pişiyor.


-Böreğimiz pişti servise hazır ister pizza dilimi şeklinde ister kare dilimler şeklinde dilimleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun.


 


No comments:

Post a Comment