l. Aşama
*Lavaşlar yuvarlık bir tepsiye alınır.
*2 yumurta
*1/2 litre süt
*Bir çay bardağı sıvıyağı
*karışım çırpılır.
*Her bir lavaş tek tek ıslatılarak tepsiye dizilir buzdolabında 1 saat bekletilir.
*İçin hazırlanması
* 2 Adet tavuk göğsü
*6-7 adet sivri biber
* 1 baş kurusoğan
*1 adet domates
*karabiber, kekik, tuz
**Sebzeler minik doğranıp dirice sotelenir.
**Tavuk göğüsleri yıkanır ve minik doğranır
*Doğranan etler az suda haşlanır, suyu süzülür.
*Haşlanmış tavuk etleri sotelenmiş sebzelerle karıştırılır.
*3 dak daha pişirilip soğumaya bırakılır.
Şuanda lavaşlar süt banyosunda , içde soğumaya bırakıldı az sonra sarma aşması.
*Lavaşlar ve iç hazır oldular ve sarıldılar
*Derin dondurucuya girmeyi bekliyorlar.
*Her bir ruloyu tek sarmakta yarar var
** Pişme aşaması ise: yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanan börekler 180-200 derce arasında pişirilir.
*not: lavaş kepekli olursa dahada lezzetli oluyor. veya galeta unu serpilebilir.
No comments:
Post a Comment