Sunday, September 1, 2013

Tavuklu Dürüm Börek





tavuklu durum borek 1










l. Aşama     


*Lavaşlar yuvarlık bir tepsiye alınır.


*2 yumurta 


*1/2  litre süt


*Bir çay bardağı sıvıyağı






*karışım çırpılır.


*Her bir lavaş tek tek ıslatılarak tepsiye dizilir buzdolabında 1 saat bekletilir.
















tavuklu durum borek 2



tavuklu durum borek 3


*İçin hazırlanması

* 2 Adet tavuk göğsü

*6-7 adet sivri biber

* 1 baş kurusoğan

*1 adet domates

*karabiber, kekik, tuz

**Sebzeler minik doğranıp dirice sotelenir.

**Tavuk göğüsleri  yıkanır ve minik doğranır

*Doğranan etler az suda haşlanır, suyu süzülür.

*Haşlanmış tavuk etleri sotelenmiş sebzelerle karıştırılır.

*3 dak daha pişirilip soğumaya bırakılır.

Şuanda lavaşlar süt banyosunda , içde soğumaya bırakıldı az sonra sarma aşması.

*Lavaşlar ve iç hazır oldular ve sarıldılar

*Derin dondurucuya girmeyi bekliyorlar.

*Her bir ruloyu tek sarmakta yarar var

** Pişme  aşaması ise:  yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanan börekler 180-200 derce arasında pişirilir.

*not: lavaş kepekli olursa dahada lezzetli oluyor. veya galeta unu serpilebilir.


tavuklu durum borek 4



tavuklu durum borek 5



No comments:

Post a Comment