Misafirlerinize kendi açtığınız böreği ikram etmek istemezmisiniz? İşte size çıtır çıtır harika bir börek.........
Açma börekler hep birbirine benzer, tabii içine maya veya kabartma tozu koyulan börekler farklı...
Benim açma böreklerimin tarifi hemen hemen aynıdır ama arasına koyulan iç malzeme ve böreğe verdiğimiz şekil her seferinde böreği farklıymış gibi gösterir....:)
Malzemeler...
500 gr un..
1 yumurta.
1 fincan sirke
1 fincan süt.
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar su..
Arası için:
150gr tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ..
İçiİçin:
400 gr kadar beyaz ve tulum peyniri karışımı....
Bütün malzemeler karıştırılır poğaça hamuru kıvamında yoğurulur..
Yoğurduğunuz hamuru 1 saat kadar dinlanmeye bırakın....
Dinlenen hamuru iki bölün ve her hamuru 12 bezeye ayırın...Elinizde 24 beze olmalı....
Her bezeyi büyük servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına erittiğiniz yağdan sürün..
12 bezeyi açıp yağlayıp üst üste koyun ve en üstteki hamurun üzerini yağlamayın.......... Bu hamur grubunu üzerini örterek dolaba kaldırın...
Diğer 12 hamuru da aynı işlemi yapın ve dolaba kaldırın...
Arasına peyniri serpin ve diğer hamuru açıp peynirin üzerine kapatın, hamurun kenarlarını alttaki hamur ile birleştirin bastırın...
Böreği istediğiniz büyüklükte dilimleyin ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.....
Pişen böreği fırından çıkartın ve üzerini örtmeden öylece soğumaya bırakın....
Artık kendi açtığınız bu böreği misfirlerinize, ev halkına gururla ikram edebilirsiniz........
Afiyet olsun................
Hediye çeklişimize katılmak isterseniz BURAYA TIKLAYIN ...............
No comments:
Post a Comment