Sunday, October 27, 2013

ISPANAKLI BÖREK




Senenin sonuna yaklaştığımız bu günlerde kış yüzünü göstermeye başladı geçde olsa..ne zaman geçti koca sene anlayamıyorum..zaman su misali akıyor..evliliğimde 7 seneyi devirmiş ve 8.seneye yol almışken hala mutfağımda bazı lezzetleri hiç yapmamış olmama şaşırıyorum..hele de blogu olan birine yakışmıyor gibi geliyor, utanıyorum..klasik lezzetlerden bahsediyorum tabi ki..mesela çok sevdiğim un helvasını daha geçenlerde yaptım ilk defa..çalışmak evde geçirdiğim zaman dilimini azaltıyor ve ancak karnımızı doyuracak kadar birşeyler hazırlayabiliyorum.çağın hastalıklarından biri olan zamansızlık beni de sardı maalesef.bu hastalıktan kurtulmak nasipse 2013 hedeflerim arasında..Ve arkadaşlarımın blogumu çok sık güncellemediğime dair sitemlerine inat daha sık tarif eklemeye gayret edeceğime söz veriyorum:)


Ispanaklı börekte geç keşfettiğim lezzetlerden biri.ama bundan sonra hak ettiği hürmeti görecek mutfağımda..zira eşim bundan sonra isterim dedi.emir büyük yerden velhasıl..

Malzemeler:



  • 500gr ıspanak


  • 300gr beyaz peynir


  • 1 adet soğan


  • 1kg yufka


  • tuz



iç harcı:



  • 2 adet yumurta


  • 1/2s.b sıvı yağ


  • 1şişe soda


  • 1 s.b yakın süt

Hazırlanışı:



  1. sirkeli suda beklettiğiniz ıspanakları iyice yıkadıktan sonra elinize parçalayın.


  2. jülyen şeklinde kestiğiniz soğanlarla ıspanağı harmanlayıp karışımın suyunu sızın.


  3. karışıma peyniri de ekleyin.


  4. iç harç malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra 1 adet yufkayı yağlanmış tepsiye serin.


  5. kalan yufkanın yarısını parçalayıp iç harca batırıp süzdükten sonra tepsiye yerleştirin.


  6. ıspanaklı karışımı böreğin ortasına yayın.


  7. kalan yufkaları da aynı şeklide yapıp ,artan iç harcı da yanlardan kapattığınız böreğe dökün.


  8. 170dr fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

*tepside bütün olarak yapılan börekleri servis etme de zorlandığım için böreğin kalın sigara böreği ya da gül böreği şeklinde hazırlanmasının daha pratik olacağını düşünüyorum. 


No comments:

Post a Comment