Thursday, October 24, 2013

PIRASALI AÇMA BÖREK



pirasali acma borek 1




Kat kat ,kıyır kıyır bir börek..İçinde leziz pırasa ve beyaz peynir..Yanınada mis gibi bir bardak demli çay..EEE daha ne olsun..



pirasali acma borek 2


Bu leziz böreği hemen hazırlayın,sofralarınızı şenlendirin..



pirasali acma borek 3



pirasali acma borek 4



pirasali acma borek 5


 


 


MALZEMELER


1 çay bardağı sıvıyağ


1 kahve fincanı sirke


1/2 su bardağı su


1/2 su bardağı süt

1 yumurta


1 çay kaşığı tuz


aldığı kadar un


İÇ HARCI


2 demet pırasa


1 soğan


1,5 çay kaşığı tuz


3 çay kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı kırmızı biber


250 gr. inek peyniri


arası için 250 gr.tereyağ


açmak için nişasta


YAPILIŞI




  1. Sıvıyağ,sirke,su,süt, yumurta ,tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurun..Yarım saat dinlendirin.




  2. Hamurunuzu  30 adet bezeye ayırın.Bezeleri tabak büyüklüğünde nişastayla açın ve aralarını erimiş tereyağla yağlayın.15 er,15 er ayırın,üst üste koyun..Buzdolabına koyun,üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.




  3. Hamurlar dinlenirken pırasalarınızı  ve soğanınızı ince ince doğrayın,tavada 2 kaşık sıvıyağla hafifce kavurun.Kavrulan pırasalarınızı soğutun ve içine peynir,tuz,kırmızı biber ve karabiberinizi ekleyin..




  4. Daha sonra yuvarlak bir tepsiyi tereyağla yağlayın .Dolapta dinlenen hamurunuzu içcecik nişastayla tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye dikkatlice yayın.Sonrada soğumuş olan iç harcınızı koyun.Üzerine diğer 15 kat hamurunuzu nişastayla açın ve üzerine yayın.Dikkatlice dilimleyin ve en üzerine erimiş tereyağ sürün.




  5. 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN..SEVGİLER..


 


No comments:

Post a Comment