Thursday, October 24, 2013

BANYOLU BÖREK



banyolu borek 1


Banyolu börek adını ilk duyduğunuzda eminim ismiyle hepinizi şaşırtmıştır.


Ben ilk duyduğumda "nasıl, yani?" diye düşünmüştüm.


Bizim ailede bu böreği ilk kızkardeşim ve yengem yaptı, ben onlardan öğrendim.


Hazır yufka ile yapılıyor ama margarinle yağlanması, 3 kat olması, ıslanması ve birazda dolapta bekledikten sonra piştiği için çıtır çıtır milföyden farkı kalmıyor.


İç malzemesini kendi ağız tadınıza göre ayarlayıp, hazırlayabilirsiniz.


"Afiyetle Kalın"


BANYOLU BÖREK;


Malzemeler;


3 adet yufka,


Yarım paket margarin veya tereyağı,


İç malzemesi;


150 gram beyaz peynir,

Mevsimi ise; kırmızı biber,


Maydanoz,


Üzerine;


1 adet yumurta,

Çörek otu.


Yapılışı;


1. yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın.


Üzerine erimiş margarin sürün.


Diğer 2 yufkayı da 1 .yufkanın üzerine yerleştirip,her seferinde margarin sürün.


Yağladığınız yufkaları sigara böreği saracakmış gibi üçgen parçalara kesin.

banyolu borek 2


Kestiğiniz yufkaların geniş olan kısmına maydanozlu, kırmızı biberli peynir, yada istediğiniz iç malzemesinden yerleştirip, sigara böreği gibi sarın.

banyolu borek 3


Hazırladığınız börekleri derin bir kapta buz gibi soğuk suya batırıp, 10 dakika bekletin.

Daha sonra zedelemeden, sudan hafifçe sıkarak çıkarıp, servis tabağına dizin.


Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra, yağlanmış fırın tepsisine dizin.


Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.


Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Sıcak olarak servis yapın.


"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment