PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK
malzemeler hamuru icin
yarim litre lüt
1 kilo un
4 tane yumurta
1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
6-7 tane orta boy patates
400 gram peynir
1 tutam maydanoz
1 tatli kasik pul biber
yarim cay bardak ay cicek yag
tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
3 tane yumurta
100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
susam
hazirlanisi
ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
4 tane beze cikartin hamurdan.
Tezgahin üzerine yag damlatin kolay cacmanizi saglayacak .
Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde merdaneyle sonra elinizle acin.
Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
Susamida üzerine dökün.
.180 derece fırına verip pisirin.
daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.
No comments:
Post a Comment