Sunday, October 27, 2013

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK



PATATESLİ EL AÇMASI  BÖREK






patatesli el acmasi borek 1



patatesli el acmasi borek 2


patatesli el acmasi borek 3







malzemeler hamuru icin



  • yarim litre lüt


  • 1 kilo un


  • 4 tane yumurta


  • 1 tatli kasik tuz



ic malzemesi



  • 6-7 tane orta boy patates


  • 400 gram peynir


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 tatli kasik pul biber


  • yarim cay bardak ay cicek yag


  • tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )



üzerinin sosu



  • 3 tane yumurta


  • 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )


  • susam




hazirlanisi



  • ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur


  • Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.


  • 4 tane beze cikartin hamurdan.


  • Tezgahin üzerine yag damlatin  kolay cacmanizi saglayacak .


  • Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde  merdaneyle sonra elinizle acin.


  • Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..


  • Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.


  • peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.


  • Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.


  • Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür


  • Susamida üzerine dökün.


  • .180 derece fırına verip pisirin.


  • daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.



No comments:

Post a Comment