Ve yöresel tariflere devam ediyorum.Gaziantep denince akla hep baklava ve kebap geliyor biliyorum.Antepliler çorbalarında bile et kullanıyorlar.Bu börek de yine onların eseri ve farkındaysanız yine içinde et var.Ama bu muhteşem tat karşısında çok fazla söylenecek söz yok galiba.
İç Malzemesi:
1 su bardagı pirinç
100-150 gr kadar kıyma
1 adet kuru sogan
1'er tatlı kaşıgı tuz,karabiber,safran(safran bende yoktu kullanmadım)
1,5 su bardagı kaynar su
Sıvıyag(kızartmak için)
3-4 su bardagı Sinangil böreklik un
1 paket Sinangil kuru maya
bir çay kaşıgının ucuyla karbonat
tuz ve su
hamuru açmak için un
Hamuru için bütün malzemeleri çukurca bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz.Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp un serperek merdaneyle fincan tabagı büyüklügünde açıyoruz.Çok kalın olmayacak.Açılan hamurun yarısına içten koyup diger yarısını üstüne kapatıyoruz.Kenarlarını iyice yapıştırıyoruz ki pişerken açılmasın.Ve son olarak kızgın sıvıyagda böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiye olsun.
No comments:
Post a Comment