Wednesday, October 30, 2013

Tavuklu Bohça Börek


tavuklu bohca borek 1

Bu tarifi sevgili adaşımın sahibi olduğu Mutfaktayım'dan aldım. Ne zamandır, buzlukta durup duran milföyleri nasıl değerlendirsen diyordum. Tarifi görür görmez, işte bu diyip hemen yaptım ve de çok lezzetli oldular.

Bu aralar buzluğumda ne var ne yok, herşeyi tüketmeye karar verdim, çünkü açınca içindekiler üzerime üzerime geliyorlar ve bu da beni çok rahatsız ediyor.

Tarif çok basit, işte buyrun tarifi:

Yine buzluğumda bulunan 2 adet tavuk budunu, düdüklü tencereye koyup haşladım. Biraz soğuduktan sonra kemiklerinden ayırıp didikledim. 6 adet milföyü buzluktan çıkartıp çözdürmeye başladım. 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda biraz öldürüp peşine tavuk parçaları ile tuz, karabiber ve pul biber ilave edip kavurdum. Tavukları kenarda soğumaya bırakıp fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başladım. Çözülmüş milföy hamurlarını merdane ile biraz açarak genişlettim ve tavuklardan 1 cevizden büyük parçalar alıp ortalarına koyup, kenarlarını tepesinde birleştirip bohça gibi şekil verdim. Milföy bohçalarını muffin kalıplarının içine oturttum. Herbirinin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kalıbı fırına koydum ve üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika kadar pişirdim.

Afiyet olsun !

No comments:

Post a Comment