Patlıcan Böreği
Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır
Patlıcan böreği |
Patlıcanlı börek çocukluğumdan beri çok ama çok sevdiğim bir lezzet.:) Hele bir de elde açılmışsa börek doyulmaz lezzetine..:)
Benim ki tembel işi yufkalı patlıcanlı börek.. Kısa kesip, herkes için hayırlı haftalar dileyip bu nefis patlıcan böreği nin tarifine geçiyorum:)
Patlıcanlı Börek Tarifi
- 4 Yufka
- 5-6 patlıcan
- 2 Adet kuru soğan
- 3-4 adet köy biberi
- 1 silme yemek kaşığı salça
- Zeytinyağ ( içine sürmek için)
- 1 yumurta sarısı
- Karabiber, tuz
Patlıcan Böreği Nasıl Yapılır
- Öncelikle patlıcanlar soyulup iri küpler halinde doğrandıktan sonra tuzlu suda15 dakika bekletilir ki acısı çıksın.
- Soğanlar minik doğranır ve yağ sarartılır.
- Biberlerde ilave edilir ve birkaç dakikada biberler kavrulur.
- Salçasını ilave edilip karıştırılır ve birkaç dakika sonrada tuzlu sudan çıkartıp yıkadığımız ve suyunu sıktığımız patlıcanlarda ilave edilir.
- Kısık ateşte, kapağı kapalı patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Yufka düz zeminde açılır ve önce boyuna sonra enine kesilir ve 4 parçaya bölünür.
- Her parçaya 1 yemek kaşığından biraz daha az yağ sürülür.
- Her parçanın geniş tarafına bir miktar patlıcan konur ve önce kenarlarından içe katlanır ve sonra rulo yapılır.
- Rulo yapılan yufka bir ucundan içi doğru kıvrılır ve gül şekli verilir.
- Tüm yufkalara aynı işlem yapılır.
- Yağlanmış tepsisine yerleştirilir.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yağ çırpılır ve şekil verdiğimiz ve tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürülür.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment