Tuesday, October 29, 2013

Kek Kalıbında Sodalı Börek













kek kalibinda sodali borek 1










       Malzemeler



  • 5 adet yufka


  • 1 adet yumurta


  • 1 su bardağı süt


  • 1 şise maden sodası (200 ml)


  • 1/2 su brdağı sıvıyağ







       İç Malzemesi




  • 150 gr beyaz peynir


  • 1/2 demet maydanoz









   Yapılışı: Soda ,süt,yumurta ve yağı bir kapta çırpıyoruz...Kek kalıbımızı yağlayıp ilk yufkayı ortasını delmeden kenarlarını dışarı taşırarak kek kalıbımıza yerleştirelim... 


    2. yufkamızı ortadan kesip hazırladığımız sosa batırıp kalıbımıza yerleştirelim ve diğer yarısını da sosa batırıp kalıbımıza yerleştiriyoruz...Üzerine iç malzememizden koyup güzelce yayıyoruz ve ardından kalan yufkalarımızıda sosumuza batırıp yerleştirip biraz iç malzemeden koyarak kalıbımıza döşüyoruz ve son yufkamızıda yerleştirdikten sonra kalan sosu üzerine gezdiriyoruz...


    İlk yufkamızın ortada kalan kısmını delip kenara doğru itip yerleştiriyoruz...Kalıbımıza sermiş olduğumuz ilk yufkamızdan dışarıda kalan kısımlarını böreğin üzerine doğru katlayıp yağlıyoruz ve 180 C fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...Dilimleyerek servis edebiliriz...


kek kalibinda sodali borek 2


    Not: Böreğinizi akşamdan hazırlayıp üzerini strec filmle sarıp bir gece buzdolabında bekletirseniz yufkalar sosu emiceğinden dolayı lezzetine lezzet katacaktır...Ayrıca böreğimiz biraz kalın olduğundan fırında yavaş yavaş pişirmemiz içersinin hamur kalmamasını sağlıyacaktır...Böreğin fırından çıktıktan sonra içersinde biriken  havanın çıkmasından dolayı sönmesi normal bir durum moralinizi bozmayın lütfen...


Afiyet  olsun...


No comments:

Post a Comment