Saturday, October 26, 2013

Jambonlu ve Dil peynirli Börek






Bu böreği jambon yerine sucukla, sosisle veya salamla da yapmak mümkün.Yağda kızartmak istemezseniz.Arasına eşit miktarlarda karıştırılmış yağlı su sürmenizi öneririm.Bu şekilde daha hafif olacaklardır.Ama kızartma ile lezzeti daha bir farklı,söylemeden geçemeyeceğim.Güzel olan şeyler,neden hep zararlı.Haksızlık değil mi bu :))))

malzemeler 8 adet için:

2 adet yufka

8 dilim dil peyniri

8 dilim jambon

Pane için:

1 bardak süt

1 bardak galeta unu

kızartmak için :

sıvıyağ

Böreklerimizi enli sigara yeni adıyla kalem börekleri şeklinde sarıp hazırlıyoruz.Sonrasında önce süte,sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.Ve henüz sıcakken servis yapıyoruz...







No comments:

Post a Comment