Thursday, October 24, 2013

patatesli dilim börek


patatesli dilim borek 1

Malzemeler:


  • 3 adet yufka

  • 100 gr. tereyağ(eritilmiş)

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 5 adet orta boy patates(haşlanıp, rendelenmiş)

  • 100 gr. beyaz peynir

  • 100 -150 gr. kaşar peyniri(rendelenmiş)

  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber

  • istenirse 1/2 demet maydanoz



üzeri için:



  • 1 yumurta sarısı veya 2 kaşık yoğurt + zeytinyağı karışımı

  • susam, çörekotu



Hazırlanışı:



  • Eritilmiş tereyağ, yumurta, süt çırpılıp içine haşlanıp rendelenmiş patates, beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi ve baharatlar eklenerek çırpma teliyle iyice karıştırılır.

  • 1. ci yufka tezgaha serilip, kenarları kesilerek kare şekline getirilir. Patatesli harç yufkanın her tarafına sürülür. Kenarlardan kesilen parçalar da harcın üzerine yerleştirilip harçtan sürülür. 3 yufka da aynı şekilde hazırlanıp en üste yine harç sürülür.

  • Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarılır. Streç filme sarılarak dolapta 2-3 saat dinlendirilir(1 gece bekletilirse daha iyi olur). Dolaptan çıkarıp 1,5 - 2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye dizilir.

  • Üzerlerine yumurta sarısı veya zeytinyağı + yoğurt karışımı sürülüp susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C - 200°C de pişirilir. İstenirse böreklerin pişmesine yakın üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilebilir.



No comments:

Post a Comment