Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 100 gr. tereyağ(eritilmiş)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 5 adet orta boy patates(haşlanıp, rendelenmiş)
- 100 gr. beyaz peynir
- 100 -150 gr. kaşar peyniri(rendelenmiş)
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- istenirse 1/2 demet maydanoz
üzeri için:
- 1 yumurta sarısı veya 2 kaşık yoğurt + zeytinyağı karışımı
- susam, çörekotu
Hazırlanışı:
- Eritilmiş tereyağ, yumurta, süt çırpılıp içine haşlanıp rendelenmiş patates, beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi ve baharatlar eklenerek çırpma teliyle iyice karıştırılır.
- 1. ci yufka tezgaha serilip, kenarları kesilerek kare şekline getirilir. Patatesli harç yufkanın her tarafına sürülür. Kenarlardan kesilen parçalar da harcın üzerine yerleştirilip harçtan sürülür. 3 yufka da aynı şekilde hazırlanıp en üste yine harç sürülür.
- Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarılır. Streç filme sarılarak dolapta 2-3 saat dinlendirilir(1 gece bekletilirse daha iyi olur). Dolaptan çıkarıp 1,5 - 2 parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı veya zeytinyağı + yoğurt karışımı sürülüp susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C - 200°C de pişirilir. İstenirse böreklerin pişmesine yakın üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpilebilir.
No comments:
Post a Comment