Wednesday, October 30, 2013

PIRASALI BÖREK




pirasali borek 1




malzemeler:


  • 4 yaprak yufka

  • yarım kilo pırasa

  • 150 gr kıyma

  • 1 adet soğan

  • 1,5 su bardağı süt

  • yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 1 adet yumurta

  • 1 çorba kaşığı salça

  • karabiber, pulbiber, tuz

  • üzeri için haşhaş (dilerseniz)



pirasali borek 2






hazırlanışı:






* Öncelikle yemeklik doğranan soğan bir tavaya alınır ve az sıvıyağla birlikte sotelenir içine kıymada ilave edilerek soteleme sürdürülür salça ve temizlenip ince ince doğranan pırasalardan sonra ara sıra karıştırılmak suretiyle üzeri kapalı bir şekilde pırasalar yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir. En son olarak tuz ve baharatlarda katılıp harç bir kenara alınır ve soğumaya bırakılır.






* Süt, yumurta, sıvıyağ bir kaba alınır ve güzelce karıştırılarak ardından beklemeye alınır.






* İşlem yapılacak olan tepsi güzelce yağlandıktan sonra üzerine bir adet yufka serilir. İkinci yufka küçük parçalar halinde didiklendikten sonra üzerine yayılır ve onun üzerinede önce sütlü harcın yarısı ardındanda pırasalı kıymalı harcın tamamı dökülür. Üçüncü yufka yine aynı şekilde didiklenerek üstüne eklenir son yufkada üzerine serildikten sonra en allttaki yufkanın kenarları katlanır ve geri kalan sütlü harç üstüne gezdirildikten sonra 180-190 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

* Pırasayı klasik şekillerde yiyemeyen hem yetişkinler hem de çocuklar adına, tüketebilmenin en lezzetli  hallerinden biri bu börek gerçekten. deneyin derim.....

* Afiyetler olsun..:)








No comments:

Post a Comment