Tuesday, October 29, 2013

Milföylü ve Hazır Yufkalı Börek


milfoylu ve hazir yufkali borek 1milfoylu ve hazir yufkali borek 2

milfoylu ve hazir yufkali borek 3Malzemeler:


* 10 veya 20 adet milföy hamuru


* 2 tane hazır yufka


* 1 şişe sade soda


* 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)


* Çörek otu veya susam


İç Malzemesi:


* Her türlü iç malzeme kullanılabilir.


* Kıymalı patates kavurması


* Ispanaklı kıyma kavurması


* Kıymalı pırasa kavurması


* Peynirli maydanoz gibi....



Yapılışı: Tepsi ölçünüze göre 10 veya 20 tane milföy hamuru gerekiyor. Börek yapacağınız tepsinizi yağladıktan sonra yumuşayan milföy hamurunu tepsiye güzelce döşedikten sonra hazır yufkalardan birinide milföy hamurlarının üzerine buruşturarak yayın. Üzerine börek için hazırladınız harcınızı yayıp tekrar kalan bur yufkayı buruşturarak üzerine koyun. Kalan milföy hamurlarını tekrar en üste güzelce döşeyin ve 1 şişe sodayı üzerine döküp üstü kapalı olarak buzdolabında bir gece bekletin. Çıkarınca üzerine bolca yumurta sürüp, susam ve\veya çörekotu serpin. 170 derecede 40-45 dk. üstü kızarana kadar iyice pişirin. Tepsiyi düz bir zemine ters çevirerek soğuyunca dilim dilim kesebilirsiniz.


Afiyet Şeker Olsun...



NOT:


* Bu börek milföy ve hazır yufkanın karışımı güzel bir börektir.


* Milföy hamuru yumuşamadan tepsiye döşemeye başlamayın.


* Soda eklendikten sonra bir gece buzdolabında beklemesi güzel bir gevreklik veriyor.


* Fırında pişirirken fırınınızın pişirme şeklini kendiniz ayarlayabilirsiniz.


* Ben küçük bir borcam kullandım ve 10tane milföy ve bir yufka yetti.



YATAN DEĞİL, VADESİ YETEN ÖLÜR


No comments:

Post a Comment