Malzemeler:(18 tane börek çıkıyor)
İç malzemeler:
-Yarım kg haşlanmış patates,
--1 tane soğan
-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
-karabiber-kırmızı pul biber,tuz,
Dış malzemeler:
-3 tane yufka,
-Yarım paket margarin,
-4 yemek kaşığı ılık su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı,
Susam,çörek otu
Yapılışı:
1 -Önce iç malzemesini hazırlıyoruz.Haşlanmış patatesi rendeliyoruz .
2- 1 Soğanı ince ince doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağ ile kavuruyoruz.
3-Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.Biraz ılımaya bırakıyoruz.
5-Yufkamızın birini seriyoruz ,serdiğimiz yufkanın yarısını yağlıyoruz .Yağsız kısmını yağlı kısmın üzerine kapatıyoruz.Ve üçgen şeklinde 6 parçaya kesiyoruz. Böylelikle 6 adet üçgen şeklinde ,2 katlı yağlanmış sarmaya hazır yufkamız oluyor. Bu şekilde hazırlayınca böreğmiz piştiğinde kat kat oluyor .Tadına diyecek olmuyor.
6-İç malzemeyi kestiğimiz üçgen şeklindeki yufkaların kenar kısmına koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.
7-Üzerine yumurta sarısı sürüp ,Önceden ısıtılmış180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment