bu çok lezzetli böreğimi sevgili arkadaşım deryadan lezzetlerin ev sahipliğini yaptığı ye#34 bulgur etkinliğine gönderiyorum.deryacığıma böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyor ve kendisine etkinlikte kolaylıklar diliyorum.
3 yufka
sosu için:
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu,susam
içi için :
200 gr kıyma
1 türk kahve fincanıyla su
1 soğan(kıyılmış)
4 yemek kaşığı kıyılmış ceviz içi
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı salça
tuz,kırmızıbiber,karabiber
çok az kimyon,kekik
öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz.
margarini tavada eritip soğanı bir kaç kere çeviriyoruz.kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.1-2 dk sonra kalan malzemeleri ekleyip ve rengi dönene kadar karıştırarak pişiriyoruz.piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
yufkayı tezgaha serip üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımını hafifçe sürüyoruz.yufkadan eşit büyüklükte 8 şerit kesip,şeritlerin ucuna iç malzemeden koyup muska şeklinde sarın.
diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp.yağlanmış fırın tepsisine dizelim.üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörek otu serpelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
No comments:
Post a Comment