Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba k. sirke
1 tatlı kaşığıtuz
1 paket kabartma tozu
Un
Kat Araları İçin
100 gr. tereyağı
İç Harçları İçin
350 gr. kuşbaşı eti
2 orta boy soğan
1 haşlanmış havuç
1 haşlanmış patates
1 su bardağı bezelye
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz
karabiber
Üzeri İçin
1 yumurta
Çörekotu
Susam
Hazırlanşı
İl olarak kuşbaşı etleri küçük doğrayıp tencereye alıyoruz sıvıyağ ilave ederek etleri kavuruyoruz
Etlerin üzerine sıcak su ekleyip etler suyu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken etlere küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz
Haşlanmış ve küp küp doğranmış, havuç,patates ve bezelyeyi ilave edip karıştırıyoruz
En son tuz,karabiber ve maydonozu ekleyip etimizi ocaktan alıyoruz
Hamur için
Süt, sıvıyağ,yoğurt ve sirkeyi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
Un,tuz ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz
Hamuru 16 bezeye arıyoruz. 8'şerli iki guruba ayırıyoruz
Bezenin birisini alıp küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerine
eritilmiş tereyağ dan sürüyoruz diğer bezeyide açıp yağlanan hamurun üzerine
koyuyoruz bu şekilde ara katları yağlayarak 8 bezeyi üst üste koyuyoruz
En üstteki hamurun üzerini yağlamıyoruz ve merdane ile tepsi büyüklüğünde
hamurumuzu açıyoruz diğer 8 bezemizide aynı şekilde açıyoruz
Açtığımız hamuru yağlanmış tepsinin tabanına koyuyoruz.
Üzerine harcımızı döküp yayıyoruz.
Harcın üzerine diğer açılan hamurumuzu koyuyoruz.
Bir yumurtayı bütün olarak kaseye kırıyoruz biraz sıvıyağ koyup çırpıyoruz
Fırça yardımıyla böreğin üzerine sürüyoruz.
Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş
Tepkiler: |
No comments:
Post a Comment