Wednesday, October 30, 2013

Sebzeli Etli Börek



sebzeli etli borek 1


Malzemeler


1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt


3 çorba k. sirke

1 tatlı kaşığıtuz

 1 paket kabartma tozu



Un

 Kat Araları İçin



 100 gr. tereyağı

 İç Harçları İçin


 350 gr. kuşbaşı eti

 2 orta boy soğan

1 haşlanmış havuç

1 haşlanmış patates

1 su bardağı bezelye

1 tutam maydanoz

sıvıyağ

tuz

karabiber

 Üzeri İçin


 1 yumurta

Çörekotu

Susam

Hazırlanşı


İl olarak kuşbaşı etleri küçük doğrayıp tencereye alıyoruz sıvıyağ ilave ederek etleri kavuruyoruz


Etlerin üzerine sıcak su ekleyip etler suyu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.


Suyunu çeken etlere küçük doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz


Haşlanmış ve küp küp doğranmış, havuç,patates ve bezelyeyi ilave edip karıştırıyoruz


En son tuz,karabiber ve maydonozu ekleyip etimizi ocaktan alıyoruz


Hamur için

  Süt, sıvıyağ,yoğurt ve sirkeyi karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.



 Un,tuz ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz

Hamuru 16 bezeye arıyoruz. 8'şerli iki guruba ayırıyoruz



Bezenin birisini alıp küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerine 


eritilmiş tereyağ dan sürüyoruz diğer bezeyide açıp yağlanan hamurun üzerine 


koyuyoruz bu şekilde ara katları yağlayarak 8 bezeyi üst üste koyuyoruz


En üstteki hamurun üzerini yağlamıyoruz ve merdane ile tepsi büyüklüğünde 


hamurumuzu açıyoruz diğer 8 bezemizide aynı şekilde açıyoruz

 Açtığımız hamuru yağlanmış tepsinin tabanına koyuyoruz.

Üzerine harcımızı döküp yayıyoruz.



 Harcın üzerine diğer açılan hamurumuzu koyuyoruz.


Bir yumurtayı bütün olarak kaseye kırıyoruz biraz sıvıyağ koyup çırpıyoruz

Fırça yardımıyla böreğin üzerine sürüyoruz.



 Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

 








Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:




No comments:

Post a Comment