Wednesday, October 23, 2013

Pazılı Kaşarlı Börek


pazili kasarli borek 1

Böreklerde kaşar peyniri tadını çok seviyorum son zamanlarda..bundan önce bir misafirime jambomlu kaşarlı börek yapmıştım, bayılmıştık lezzetine.. Bu böreğide bir kahvaltı sofram için bir gece öncesinden hazırlamıştım..1 gece dolapta bekleyen böreğin lezzeti harika oluyor daha da önemlisi çayı demleyip,kahvaltı masası hazırlarken o kendisi uslu uslu fırında pişiveriyor..

Malzemeler

4 yufka

İç Harcı için

- 1 demet pazı

- 1 soğan

- tuz, karabiber

- zeytinyağ

- rendelenmiş kaşar peynir

Sosu için

- 2 yumurta

- 3 sb süt

- yarım sb. riv. zeytinyağ

yapılışı;

- tavada küp doğranan soğanlar yağda kavrulur, ince kıyılmış pazıda eklenerek suyunu salması beklenir ve tuz-karabiberle lezzetlendirilir.

- yağlanan tepsinin en altına 1 kat yufka serilir üzerine sos gezdirilir. 2.kat yufkada pırtık yapılarak yayılır.

- orta kata iç harç konur üzerine bolca kaşar serpilir, kalan 2 yufka aralara ve en üste sos paylaştırılır.

- börek dinlenince dilimlenir, susam-çörekotu serpilerek fırına veriliri. Altı üstü kızarana kadar pişirilir.

afiyet olsun

No comments:

Post a Comment