Patatesli Börek
malzemeler
2 paket hazir ücgen yufga
5-6 tane orta boy haslanmis patates
300 gram kadr beyaz böreklik peynir
1 tutam maydanoz
1 tatli kasik pul biber
yarim cay bardak aycicek yag
ic kismina sürmek icin malzemeler
2 su bardak yogurt
1 tatli kasik kabartma tozu
4 tane yumurta
hazirlanisi
Önceden patateslerinizi haslayip kabuklarini soyup küp ,küp dograyin.
Maydanozu ayiklayip yikayin icersine incecik dograyin
Peynir ,sivi yag ve pul biberi katip karistirin.
Baska derin birkabin icersinde yumurtalari cirpin yufganin üzerine sörmek icin.
Yogurt kabartma tozunu yumurtanin icersine katip iyice devam cirpin.
Her yufganin ortasi 1 yemek kasik yogurtlu karisimdan koyup iyice fircayla hertarafina sürün.
Yufganin uc kismina 1 er yemek kasik patatesli harcinizdan koyup kenarlarini patatesin üzerine kapatip rulo yapun uc kisma dogru .
Tepsiye firin kegidini koyup börekleri siralayin .
Üzerine kalan yogurtlu karisimi döküp fircayla hertarafina sürüp 175 derece firinda pisirin.
No comments:
Post a Comment