Friday, October 25, 2013

SOSİSLİ BÖREK


sosisli borek 1 Bizim eve sosis çok sık uğramasada,nasılsa bir şeylerde kullanırım diye aldığım sosisler ile pazar sabahı bu börekleri yaptım.Hem pratik hemde lezzeti ile oldukça doyurucu olan bu börek eminim çocukların çok hoşuna gidecek.Kaşarların rendelenmeyip küp küp kalması kızartırken hem akmamasına hemdeyerken sosis ile birlikte dolu dolu bir kaşar tadı gelmesini sağlıyor....


sosisli borek 2 SOSİSLİ BÖREK


3 adet yufka


5 adet uzun sosis(ben %100 dana tercih ediyorum)
2 adet domates


2 kaşık sıvıyağ


1 tatlı kaşığı salça


yarım çay bardağı su


1 çay bardağı minik küpler halinde doğranmış taze kaşar


tuz,karabiber




Kızartmak İçin:1 su bardağı sıvıyağ



sosisli borek 3

Sosislerimizi uzunlamasına ortadan ikiye kesip daha sonra ince ince dilimleyelim(yarım ay şeklinde)Sıvıyağ ,salça ve küp doğranmış 2 adet domatesimizi tavamıza alıp domatesler eriyip yumuşayana kadar pişirelim.Salçalı sosumuzun içine sosilerimizide ilave edip yarım çay bardağı kadar su koyalım tuz ve karabiberini ayarlayıp suyunu çekinceye kadar pişirelip soğumaya bırakalım.


sosisli borek 4

Sosislerimiz ılınınca içine 1 çay bardağı taze kaşarımızı ilave edelim.Yufkalarımızın her birini 8 eşit parçaya bölelim.Geniş olan kısma bol bol harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi saralım.Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladığımızda böreklerimizi kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Afiyet Olsun...



Not:Servis sırasında ortadan çaprazlama ikiye kesip iç harcı ile masa etrafındakileri daha çok bu böreğe çekebilirsiniz:)



Böreklerimizn hepsini tüketmeyecekseniz derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.





No comments:

Post a Comment