MALZEMELER
2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 adet yufka
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 deste maydanoz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz;sonra maydanozu ilave ediyoruz.İç harcımız soğurken yufkaya süreceğimiz sosu hazırlıyoruz. İki yumurtadan birinin sarısını ayırıp kalanının içine süt ve sıvıyağ ekleyip çırpıyoruz.Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine sostan sürüyoruz. Diğer yufkayı üzerine seriyoruz ve yine sos sürüyoruz.İki kat yufkamızı 16 eşit üçgene bölüyoruz. Üçgenlerin geniş kenarına kıymalı sostan koyup, genişçe bir rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş tepsiye böreklerimizi diziyoruz.Tepsideki böreklerin ortasını bıçakla yarıp, 1 domates ve 1 biber parçası koyuyoruz. Kenarlarına da ayırdığımız yumurta sarısından sürüp 200derecelik fırında kızarıcayadek pişiriyoruz.
No comments:
Post a Comment