Tuesday, October 29, 2013

KARNI YARIK BÖREK



karni yarik borek 1BU TARİFİMİ 49.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ MUTFAKTASANAT'A GÖNDERİYORUM...


BU BÖREĞİ HEMEN HERKES BİLİR... BENİM NASIL YAPTIĞIMI MERAK EDENLER, BUYRUN....



MALZEMELER




  • 3 YUFKA




  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ




  • 1 SU BARD SU




İÇ MALZEMESİ İÇİN PEYNİR YADA LOR+ DOMATES+BİBER DİLİMLERİ



YAPILIŞI



YUFKALARIMIZIN İLKİ SERİLİR. SIVI YAĞ VE SU KARIŞIMINDAN HERYERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. ÜZERİNE ÜÇÜNCÜ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. 8 E BÖLÜNÜR. SİGARA BÖREĞİ GİBİ UÇ KISMINA PEYNİR KONUP SİGARA BÖREĞİNDEN DAHA GEVŞEK SARILIR. FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ORTALARINDAN KESİKLER ATILIR. KESİLEN YERLERE DOMATES BİBER DİLİMLERİ KONUR. KALAN SIVI KARIŞIM ÜZERLERİNE SÜRÜLÜR. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...



karni yarik borek 2NOT: SIVI KARIŞIMDAN KALMAMIŞSA ÜZERİNE YUMURTA SARISIDA SÜREBİLİRSİNİZ... BU BÖREĞİ SARDIKTAN SONRA ARALARINA STREÇ FİLM KOYARAK POŞETLEYİP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİRSİNİZ... MİSAFİRİNİZ GELDİĞİNDE DONDURUCUDAN ÇIKARIP ORTALARINI KESİP PİŞİREBİLİRSİNİZ...



No comments:

Post a Comment