Thursday, October 24, 2013

Ispanaklı ve Patatesli Açma Börek



ispanakli ve patatesli acma borek 1






ispanakli ve patatesli acma borek 2











ispanakli ve patatesli acma borek 3










ispanakli ve patatesli acma borek 4










ispanakli ve patatesli acma borek 5




Malzemeler:


Hamur için:



  • 1 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı sıvı yağ


  • 1/2 paket kabartma tozu


  • Tuz


  • Un


  • Çörekotu, susam...



İçi:


Ispanaklı




  • 250 gr. ıspanak



  • 250 gr. lor


  • yarım demet maydanoz, dereotu, taze soğanın yeşil kısımları

Patatesli




  • 3-4 adet patates



  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 adet soğan


  • Tuz, baharat



Yapılışı: 




  • Ispanaklı harç için bütün iç malzemeler doğranıp karıştırılır, istenirse tuz , karabiber, pul biber eklenir. Patatesli harç için ince ince doğranan soğanlar sıvı yağla kavrulur, haşlanıp ezilen ya da rendelenen patatesler de eklenir, tuz ve baharatı eklenir, ocaktan alınır.



  • Süt ve yağa un eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.


  • Hamur 8-9 bezeye bölünür.


  • Her beze oklavayla ara sıra un serperek ince bir şekilde açılır.


  • Az miktarda sıvı yağ sürülür ve iç harç açılan hamurun bir ucuna serilir ve hamur rulo yapılır. Bu işlem bütün bezeler için tekrarlanır.


  • Rulolar yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.


  • üzerine yumurta sarısı (biraz zeytinyağıyla karıştırılabilir) sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir.



  • 200 derecede kızarana kadar pişirilir.




No comments:

Post a Comment