Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
Tuz
Un
Çörekotu, susam...
İçi:
Ispanaklı
250 gr. ıspanak
250 gr. lor
yarım demet maydanoz, dereotu, taze soğanın yeşil kısımları
3-4 adet patates
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Tuz, baharat
Yapılışı:
Ispanaklı harç için bütün iç malzemeler doğranıp karıştırılır, istenirse tuz , karabiber, pul biber eklenir. Patatesli harç için ince ince doğranan soğanlar sıvı yağla kavrulur, haşlanıp ezilen ya da rendelenen patatesler de eklenir, tuz ve baharatı eklenir, ocaktan alınır.
Süt ve yağa un eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğrulur.
Hamur 8-9 bezeye bölünür.
Her beze oklavayla ara sıra un serperek ince bir şekilde açılır.
Az miktarda sıvı yağ sürülür ve iç harç açılan hamurun bir ucuna serilir ve hamur rulo yapılır. Bu işlem bütün bezeler için tekrarlanır.
Rulolar yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.
üzerine yumurta sarısı (biraz zeytinyağıyla karıştırılabilir) sürülür ve susam ya da çörek otu serpilir.
200 derecede kızarana kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment